“KADAIF”: JEDNO STARO, PO MALO ZABORAVLJENO JELO BOSANSKE KUHINJE

“KADAIF”: JEDNO STARO, PO MALO ZABORAVLJENO JELO BOSANSKE KUHINJE


Za poslasticu dana odabrali smo kadaif – ukusno slatko agdali jelo iz tradicionalne kuhinje, kojim ćete sigurno obradovati ukućane. Ovaj pomalo zaboravljeni slatkiš možete pripremiti na sljedeći način:KADAIF
SASTOJCI:
500gr kadaifa
500gr pistaca
250 gr putera
1 kg šećera
voda,toliko da se pokrije šećer,600ml
2 limuna
PRIPREMA:
Pola kadaifa stavite u tepsiju pa isprskajte sa puterom koji ste otopili.
Pistaće očistite pa iseckajte ili izblendirajte. Njih stavite preko kadaifa.
Preko pistaća stavite drugi red kadaifa pa sve stisnite odgore.
Stavite da se peče na 150 stepeni pola sata.
Dok se peče vi pripremite šerbet. Spojite šećer i vodu i stavite da provri.
Ostavite da se kuva 10-15 minuta. kad je gotovo dodajte limun isečen na kolutove pa ostaivite da se prohladi.
Kad je kadaif mlak i šerbet se prohladioda ne bude ni vruć ni hladan zalivajte vaš kadaif.
POPULARNO: KOLAČ SA VAŠIM OMILJENIM VOĆEM
Najbolje malom kutlačom, po malo svuda. Spoljnim stranom kutlače po malo pritiskajte kafaifne jako, samo da se poravna.

Primjedbe