ČOKOLADNE ŠTANGE: Kolač nezaboravnog okusa, bez trunke brašna
Kolač nezaboravnog okusa, bez trunke brašna. Dakle, ako tražite recept za fini čokoladni kolač bez glutena, na pravom ste mjestu!
Sastojci:
Biskvit:
▪ 270 g tamne čokolade(70 % kakaa)
▪ 8 bjelanjaka
▪ 250 ml tekućeg vrhnja (bez šećera)
▪ 50 g šećera
▪ malo soli
Fil:
▪ 1 puding od vanilije
▪ 400 ml mlijeka)
▪ 250 g maslaca
▪ 250 g šećera u prahu
▪ 120g tamne čokolade (70 % kakaa)
Priprema:
Biskvit:
Otopiti čokoladu u zagrijanom vrhnju, na laganoj vatri – ne smije ključati.
Umutiti bjelanjke s malo soli, pa dodati šećer i čvrsto ulupati.
Umješati sa toplom čokoladom, miješajući ručno, a ne mikserom.
Smjesu izliti u tepsiju obloženu papirom za pečnje i peći na 175 °C oko 15 minuta (ovisi o pećnici).
Izvaditi pečeni biskvit i tepsije, odlijepiti papir za pečenje i ostaviti da se ohladiti.
Prerežite biskvit na četiri jednaka djela (trake).
Fil:
Puding skuhati sa 400 ml mlijeka, prekriti prozirnom folijom i ohladiti.
Izmutiti šećer i maslac, dodati ohlađen puding.
Jednu trecinu odvojiti, a u preostale 2/3 staviti otopljenu tamnu čokoladu (prethodno malo ohlađenu, par minuta), a zatim izmiksati.
Završni postupak:
Prvu traku biskvita namazati tamnim filom, preko njega staviti drugu traku, pa svijetli fil, zatim treću traku, pa opet tamni fil i na kraju četvrta traka i tamni fil.
Dok ovo radite, vodite računa da vam tamnog fila ostane za premazivanje bočnih strana kolača.
Sastojci:
Biskvit:
▪ 270 g tamne čokolade(70 % kakaa)
▪ 8 bjelanjaka
▪ 250 ml tekućeg vrhnja (bez šećera)
▪ 50 g šećera
▪ malo soli
Fil:
▪ 1 puding od vanilije
▪ 400 ml mlijeka)
▪ 250 g maslaca
▪ 250 g šećera u prahu
▪ 120g tamne čokolade (70 % kakaa)
Priprema:
Biskvit:
Otopiti čokoladu u zagrijanom vrhnju, na laganoj vatri – ne smije ključati.
Umutiti bjelanjke s malo soli, pa dodati šećer i čvrsto ulupati.
Umješati sa toplom čokoladom, miješajući ručno, a ne mikserom.
Smjesu izliti u tepsiju obloženu papirom za pečnje i peći na 175 °C oko 15 minuta (ovisi o pećnici).
Izvaditi pečeni biskvit i tepsije, odlijepiti papir za pečenje i ostaviti da se ohladiti.
Prerežite biskvit na četiri jednaka djela (trake).
Fil:
Puding skuhati sa 400 ml mlijeka, prekriti prozirnom folijom i ohladiti.
Izmutiti šećer i maslac, dodati ohlađen puding.
Jednu trecinu odvojiti, a u preostale 2/3 staviti otopljenu tamnu čokoladu (prethodno malo ohlađenu, par minuta), a zatim izmiksati.
Završni postupak:
Prvu traku biskvita namazati tamnim filom, preko njega staviti drugu traku, pa svijetli fil, zatim treću traku, pa opet tamni fil i na kraju četvrta traka i tamni fil.
Dok ovo radite, vodite računa da vam tamnog fila ostane za premazivanje bočnih strana kolača.
Primjedbe
Objavi komentar