Baklava sa višnjama i orasima

Baklava sa višnjama i orasima



Sastojci

-1/2kg tankih kora za pitu
-400g višanja
-100g oraha
-50g šećera
-100g plazma keksa
-prašak za pecivo
-kisela voda
-ulje

Preliv

-500g šećera
-600ml vode

Priprema

Visnje očistite,mogu i zamrznute da se koriste s tim sto ih odledite i iscedite višak vode,dodajte  plazma keks,mlevene orahe,kašičicu praška za pecivo i sve lepo pomešajte i fil je spreman.

Kore podelte po 2ili 3 zajedno,pa koliko imate tako dobijenih kora i fil podelite na toliko delova,da biste svuda imali podjednaku količinu fila. Jednu koru premažite uljem i pospite sa kiselom vodom,odozgo stavite drugu koru i nju poprskajte kiselom vodom i ako koristite 3 onda i treću, na početku kore stavite fil,čvrsto uvijte u rolat.Tako uradite sa svim korama.

Peče se oko 20-25 min na 200C.

Preliv napravite tako što ugrejete 700ml vode do ključanja i stavite 600g šećera dok se ne rastopi...Ostaviti da se ohladi i sa ovim prelivom prelijete vruću baklavu...

Primjedbe