PUDING KOLAČ SA KEKSOM I NUTELOM
SASTOJCI:
- BISKVIT:
- 5 bjelanjaka
- 100 gr šećera
- 4 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 110 gr prženih i mljevenih lješnjaka
- MEĐUSLOJ:
- 2 pune žlice nutelle
- oko 250 gr petit keksa
- mlijeko za umakanje
- KREMA:
- 5 žumanjaka
- 5 žlica šećera
- 2 pudinga od vanilije
- 700 ml mlijeka
- 125 gr margarina sobne temperature
- DEKORACIJA:
- 300 ml vrhnja za šlag
- za naribati čokolada za kuhanje
PUDING KOLAČ PRIPREMA
1. Bjelanjke izradite da malo očvrsnu, zatim postepeno dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane sasvim čvrsta.
2. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
3. U bjelanjke dodajte lješnjake i pripremljeno brašno, sve sjedinite pjenjačom.
4. Smjesu rasporedite na masni papir sa obručem dimenzija 27×30 cm. Možete koristiti i tepsiju.
5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta.
6. Čim biskvit izvadite iz pećnice, tako vrućeg premažite ga sa nutellom.
7. Keks umačite u mlijeko i poslažite ga preko nutelle.
8. Za kremu pomiješajte puding, šećer i žumanjke sa malo mlijeka.
9. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
10. Kada mlijeko zakuha sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke.
11. Vratite nazad da se smjesa skuha do kraja.
12. Vruće ulijte u posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
13. U hladno dodajte margarin sobne temperature, sve sjedinite.
14. Ukoliko kolač slažete u obruču odvojite masni papir i biskvit prebacite na tacnu zajedno sa obručem. Možete kolač slagati i u tepsiji, ako ste ga tako ispekli.
15. Kremu rasporedite preko keksa.
16. Izradite vrhnje za šlag.
17. Šlag rasporedite preko kreme.
18. Stavite kolač u frižider da se stegne.
19. Po želji možete naribati čokoladu za kuhanje.
ⓒBalkanClick
Primjedbe
Objavi komentar