PUDING KOLAČ SA KEKSOM I NUTELOM

PUDING KOLAČ SA KEKSOM I NUTELOM


SASTOJCI:

  • BISKVIT:
  • 5 bjelanjaka
  • 100 gr šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 110 gr prženih i mljevenih lješnjaka
  • MEĐUSLOJ:
  • 2 pune žlice nutelle
  • oko 250 gr petit keksa
  • mlijeko za umakanje
  • KREMA:
  • 5 žumanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 700 ml mlijeka
  • 125 gr margarina sobne temperature
  • DEKORACIJA:
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • za naribati čokolada za kuhanje

PUDING KOLAČ PRIPREMA

1. Bjelanjke izradite da malo očvrsnu, zatim postepeno dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane sasvim čvrsta.
2. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
3. U bjelanjke dodajte lješnjake i pripremljeno brašno, sve sjedinite pjenjačom.
4. Smjesu rasporedite na masni papir sa obručem dimenzija 27×30 cm. Možete koristiti i tepsiju.
5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta.
6. Čim biskvit izvadite iz pećnice, tako vrućeg premažite ga sa nutellom.
7. Keks umačite u mlijeko i poslažite ga preko nutelle.
8. Za kremu pomiješajte puding, šećer i žumanjke sa malo mlijeka.
9. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
10. Kada mlijeko zakuha sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke.
11. Vratite nazad da se smjesa skuha do kraja.
12. Vruće ulijte u posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
13. U hladno dodajte margarin sobne temperature, sve sjedinite.
14. Ukoliko kolač slažete u obruču odvojite masni papir i biskvit prebacite na tacnu zajedno sa obručem. Možete kolač slagati i u tepsiji, ako ste ga tako ispekli.
15. Kremu rasporedite preko keksa.
16. Izradite vrhnje za šlag.
17. Šlag rasporedite preko kreme.
18. Stavite kolač u frižider da se stegne.
19. Po želji možete naribati čokoladu za kuhanje.
ⓒBalkanClick

Primjedbe