
ROLAT GOTOV DOK SPREMITE KAFU….KOMBINACIJA SA VANILA KREMOM KOJA ME ODUŠEVILA
Kombinacija nežne vanil kreme i kakao biskvita čini ovaj rolat izuzetno mirisnim i ukusnim.
U stvari, ovo je modifikovani Kakao kolač , pa ako ste ga već isprobali onda verujem da će vam se i ovaj rolat dopasti. Možete ga napraviti i u obliku kolača ili tortice, ali ja izuzetno volim rolate pa otuda i ovaj recept koji vam prenosim u nastavku posta.
VANIL KREM ROLAT
za koru
7 jaja, 7 kašika šećera, 1 vanilin šećer, 4 kašike brašna, 1 kašika kakao praha
za fil
2 kesice pudinga od vanile, 500 ml mleka, 1 žumanac, 2 kesice vanil šećera, 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu
za dekoraciju
50 g čokolade, 1 kocka margarina
Priprema:
Belanca sa šećerom i vanil šećerom umutite u čvrst sneg. Dodajte žumanca i penasto umutite. U umućena jaja dodajte brašno i lagano izmešajte da se svi sastojci spoje. Smesu izlijte u papirom obložen pleh od rerne i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru odvojite od papira, urolajte zajedno sa krpom i ostavite da se ohladi.
U 200 ml mleka razmutite puding i žumanac, a preostalo mleko stavite na ringlu da se greje. Kada provri, sklonite sa ringle i u tankom mlazu ulijte smesu od mleka, pudinga i jaja, vratite na ringlu i na tihoj vatri skuvajte fil neprestano mešajući. Ostavite fil da se ohladi, a da ne bi uhvatio koricu po površini, prekrijte ga prianjajućom folijom s tim da folija dodiruje gornju površinu fila.
Maslac sobne temperature umutite penasto sa šećerom u prahu pa sjedinite sa ohlađenim pudingom i dobro izmiksajte.
Ohlađenu koru razvijte, premažite filom pa ponovo urolajte blago pritiskajući rukama po kori kako bi fil ravnomerno prionuo uz koru. Čokoladu i margarin otopite i premažite rolat odozgo. Dobro ohladite preko noći pa poslužite uz kaficu. Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar