Kolač sa jabukama



Kolač sa jabukama


Sastojci:1 solja secera, 2 jajeta, 1/2 solje ulja, 180 ml jogurta, 1 pr. za pecivo, na vrh noza soli, 1,5 solja ostrog brasna
Za fil:1,5 kg jabuka, po potrebi secer, 2-3 kasike vode, po potrebi cimet
Način pripreme:Jabuke oljustiti i izredndati.Staviti u serpu, dodati secer (ovisi koliko su jabuke kisele ili slatke), kasiku, dve vode i skuvati jabuke. Ohladiti i dodati cimet po ukusu.
Za kore umutiti cela jaja.Umutiti 2 cela jaja sa soljom secera, dodati jogurt, pola solje ulja, brasno, pr.za pecivo ,na vrh noza soli.
Testo podeliti na dva dela i jedan deo sipati u pleh 30×20 i peci na 200 C dok ne uhvati laganu koricu.Sipati preko jabuke, izravnati i preliti ostatkom testa.
Vratiti u rernu i peci dok kolac ne porumeni.Kolac ohladiti i po zelji posuti prah secerom.v

Primjedbe