
Boem kocke
Sastojci
Za biskvit: jaja 9, šećer 250 g, brašno 190 g, neskvik 110 g, prašak za pecivo 1, ulje 300 ml
Za biskvit: jaja 9, šećer 250 g, brašno 190 g, neskvik 110 g, prašak za pecivo 1, ulje 300 ml
Za kremu: mleko 800 ml, puding od vanile 3 kesice, šećer 150 g, vanilin šećer 2 kesice, margarin 160 g
Za namakanje: toplo mleko 200 ml, neskvik 2 kašičice
Za glazuru: čokolada za kuvanje 200 g, ulje 6 kašika
Kako pripremiti:Jaja izraditi sa šećerom. Posebno pomešati brašno, neskvik i prašak za pecivo, te dodati umućenim jajima. Sipati ulje i kratko miksati. Dobijenu smesu podeliti u 5 činijica. Četvrtasti pleh obložiti pek papirom i izliti prvu činijicu, ravnomeno rasporediti i peći na 180 stepeni 10-12 minuta. Izvaditi koricu zajedno sa pek pairom i ostaviti da se ohladi. Tako ispeći i preostale korice. Za kremu skuvati puding sa šećerom i vanilin šećerom i ostaviti da se hladi. Izraditi margarin, pa sjediniti sa mlakim pudingom. Položiti prvu koricu u pleh i premazati je toplim mlekom. Najbolje da se kore okrenu naopačke, tad se neće odvajati biskvit prilikom namakanja, a krema će se lepo mazati. Premazati četiri kore, poklopiti petom, koju takođe premažemo čokoladnim mlekom. Dok upije, spremimo čokoladnu glazuru i prelijemo preko kolača. Ostavimo da se čokolada ohladi na sobnu temperaturu, a potom staviti u frižider. Ukrasiti šećernim mrvicama i jestivim zlatnim prahom.
Primjedbe
Objavi komentar