BANANA SPLIT ROLAT
Sastojci
biskvit
6 jaja, 2 kas. vrele vode, 150 g secera u prahu, 60 g brasna, 50 g mljevenih oraha, 1 vanilija secer
fil
400 ml mlijeka, 1 puding od vanilije, 200 g maslaca, 150 g secera u prahu, 2-3 banane, 3-4 kas. cokoladnih mrvica
ukras
2 slag kreme, 2 kas. eurokrema, 3 kas. mljevenih oraha
Priprema
Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu. Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer. U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima. Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto. Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min. Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat. Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp. Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom. Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru. Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita. Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita.
Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
Primjedbe
Objavi komentar