Snikers kolač
Sastojci:8 belanaca, na vrh kašičice soli, sok od pola limuna, 9 kašika šećera, 1/2 kesica praška za pecivo, 250 gr mlevenog kikirikija, 4 kašike brašna
Bela Glazura:200 gr bele čokolade, 2 kašike ulja
Karamel:10 kašika šećera, 8 žumanaca, 250 gr margarina, 200 gr neslanog kikirikija
Crna glazura:200 gr tamne čokolade, 2 kašike ulja
Priprema:Ulupajtee belance sa malo soli , zatim postepeno dodajte šećer i sok od limuna.nakon toga dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleveni kikiriki.
Zagrejati rernu na 180 stepeni pa peći biskvit oko 30 minuta, zavisno od rerne, u plehu 20 x 30 cm.
Kad ivice počnu da se odvajaju gotov je. Preseći biskvit na 3 dela ili peći odvojeno 3 kore, kako vam je lakše.U šerpu staviti 2 kašike ulja i izlomljenu belu čokoladu pa na pari otopiti ili na jako laganoj vatri.
Otopljenu čokoladu preliti preko biskvita, pa nalepiti drugu koru.U šerpu staviti 8 kašika šećera da se karamelizuje, pazite da ne zagori.Kad se šećer otopio dodati iseckan margarin i mešati da se oba sjedine.
Ulupati žumanca sa šećerom pa dodati i mešati.Zatim skloniti sa vatre pa dodati kikiriki i sjediniti.Ostaviti da s emalo prohladi, kada stavite prst da nije vruće,Karamel staviti preko druge kore i nalepiti treću koru.
Otopiti crnu čokoladu sa uljem i preliti preko treće kore.Ostaviti kolač 4 – 5h u frižideru pa poslužiti.
Primjedbe
Objavi komentar