Ruske subare



Ruske subare


Sastojci za koru:6 jaja,300 gr šećera,10 kašika vruće vode,1 prašak za pecivo,2 kašike kakaa,250 gr brašna,1 kašika ulja
Sastojci za fil:0,5 l mleka,5 kašika gustina,1 margarin (250 gr),2 vanilin secera,250 gr šećera u prahu
Sastojci za glazuru:1 kašika ulja,6 kašika mleka,100 gr čokolade,1 kašika šećera,200 gr kokosovog brašna za uvaljati subarice
Priprema kore:Umutiti 6 jaja sa 300 gr šećera. Zatim dodati 10 kašika vruće vode, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakaa, 250 gr brašna i 1 kašiku ulja. Sve to umutiti mkserom i peći u većem plehu kojeg smo oblozili pek papirom na temperaturi od 180 C 20 do 25 minuta.


Priprema fila:Staviti 0,5 l mleka da provri sa 5 kašika gustina razmućenog sa malo mleka. Kada se ohladi dodati 1 margarin, 2 vanilin šećera i 250 gr se era u prahu.
Glazura:U manju šerpu sipati 6 kašika mleka, 100 gr čokolade za kuvanje, 1 kašiku ulja i 1 kašiku šećera. Šerpu staviti na šporet dok se čokolada ne istopi.
Ispečenu koru čašom ili modlom iseći na krugove. Na jednu stranu kruga namazati fil i poklopiti je drugim krugom. Zatim filom namazati i stranice kolača. Svaki kolač uvaljati u kokosovo brašno i vrhove preliti predhodno napravljenom glazurom. Subare ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se fino stegnu i ohlade, a potom ih sluziti.

Primjedbe