NEBESKI KOLAČ – BRZA PRIPREMA, IZUZETNO FIN, UKUSAN I NAPROSTO NEODOLJIV!



NEBESKI KOLAČ – BRZA PRIPREMA, IZUZETNO FIN, UKUSAN I NAPROSTO NEODOLJIV!


Sastojci
Biskvit
6 kom bjelanjaka, 6 žlica šećera, 4 žlice brašna, 14 žlica kokosovog brašna, nadjev od višanja, 680 g višanja (iliti 1 tegla), 1 paketić pudinga od vanilije, 3 žlice šećera
Krema
2 paketića pudinga od vanilije, 4 žlice šećera, 750 ml mlijeka, 500 ml vrhnja za šlag
Čokoladna glazura
100 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca (ili margarina)
Priprema
Za biskvit dobro istući bjelanjke, zatim dodati šećer, pa postepeno, na najmanjoj frzini miksera brašno i kokos. pažljivo rasporediti po pomašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji (velika od rerne) i peći 15-20 min. na 180 stupnjeva.
Teglicu višanja ocijediti, u soku ukuhati puding i šećer, te dodati višnje, pustiti da provrije, skinuti sa vatre i preliti preko ohlađenog biskvita.
Skuhati puding od vanilije (+šećer), ohladiti i u hladno dodati prethodno umućen šlag, te premazati ohlađen kolač.
Čokoladu i maslac (margarin) polako otopiti na laganoj vatri i premazati kolač, ohladiti, rezati i uživati u čaroliji laganog i osvježavajućeg okusa :-))

Primjedbe