Preskoči na glavni sadržaj

Najmekši čokoladni rolat



Najmekši čokoladni rolat


Rolat sa čokoladom. Najmekša rolada koja će vas oduševiti. Jednostavno se sprema a uspijeva svima, prelivena sa puno čokolade
Potrebno je 
125 ml vrhnja za kuhanje
200 g tamne (poluslatke) čokolade
Za Rolat
3 velika jaja
150 g šećera
75 g običnog brašna
Za Punjenje od lješnjaka
Irski kremasti liker od 60 ml + 1/2 žlice ili rum
2 žličice kakao praha + 1/2 žlice za posipanje
125 g mascarpone sira
125 g krem ​​sira, omekšano
60 g namaza od čokolade ili lješnjaka npr nutela
Da bi napravili tamni čokoladni ganache, vrhnje za kuhanje dovedite do ključanja , a zatim ukloniti sa ringle. Izlomite čokoladu u vruću kremu i lagano promiješajte dok ne postane glatka. Smjesa se mora ohladiti na sobnoj temperaturu sve dok se ganachemalo ne zgusne.
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 ° C / 160 ° C. Podmažite lim dimenzija 25 cm x 30 cm i poravnajte papirom za pečenje,a zatim namažite papir.
Kombinirajte jaja i 115g šećera u maloj zdjeli s električnom miješalicom 5 minuta ili dok smjesa ne postane gusta i kremasta, a zatim prebacite u veliku zdjelu. Umiješajte brašno iz tri puta u smjesu jaja. ( nemojte usuti svo brašno odjednom, polako ga dodajite) Istresite smjesu u lim, zagladite površinu i pecite oko 15 minuta.
Stavite veliki list papira za pečenje na ravnu podlogu i pospite papir preostalim šećerom. Okrenite kolač na papir za pečenje i uklonite papir za oblaganje, a zatim odmah zarolajte kolač s kratke strane. Ohladite kolač.
Da bi napravili punilo od lješnjaka, tucite sastojke u maloj zdjeli s električnom miješalicom dok smjesa ne postane gusta i kremasta.
Razmotajte kolač i četkom poprskajte liker, zatim istresite i razmažite punjenje, ostavljajući 3cm granice na jednoj kratkoj strani. Zarolajte sa suprotne kratke strane, koristeći papir kao vodič. Prebacite na pladanj za posluživanje. Grubo rasporedite ganache preko kolača, zatim pospite sa kakaovim prahom. Prije rezanja hladiti 1 sat.

ⓒBalkanKlik

Primjedbe