Mandarina-torta



Mandarina-torta


Potrebno je: 4 mandarine, 6 jaja, kašika praška za pecivo, 200 g mlevenih badema, 250 g šećera, 30 g kakaoa. Za preliv: 2 dl slatke pavlake, kašika meda, 25 g margarina. Za dekoraciju: 100 g čokolade, 2 mandarine
Mandarine ogulite i isecite na kolutove, a potom ih u malo vode kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Kada omekšaju, ostavite ih da se ohlade, pa ih sameljite u blenderu i umutite sa jajima, šećerom, bademom, praškom za pecivo i kakaoom. Smesu ulijte u okrugli pleh obložen pek-papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko sat vremena. Na umerenoj temperaturi otopite slatku pavlaku, med i margarin, mešajte dok se sastojci ne sjedine, a potom skinite sa vatre i ostavite da se masa ohladi. Preko kore sipajte preliv i ostavite celu tortu da se ohladi. Ukrasite je kolutićima mandarine, a donji deo torte narendanom čokoladom.

Primjedbe