JEDNOSTAVNA ZA NAPRAVITI, JAKO DEKORATIVNA I UKUSNA I JOŠ BEZ PEČENJA!



JEDNOSTAVNA ZA NAPRAVITI, JAKO DEKORATIVNA I UKUSNA I JOŠ BEZ PEČENJA!

Sastojci
300 g šećera, 200 ml vode, 250 g margarina, 300 g mljevenog keksa, 100 g kokosa
glazura
100 g bijele čokolade, 3 kašike ulja
Priprema
Šećer i vodu stavite u šerpicu i kad provri kuhajte još 3-4 minuta. Dodajte margarin i miješajte da se rastopi. Zatim dodajte mljeveni keks i kokos i sve dobro umiješajte, piše “Receptimagazin“…
Smjesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Od polovine ove smjese možete napraviti kuglice i uvaljati ih u keks npr.
Otopite na pari čokoladu sa uljem i prelijte bajaderu, pa kad se stegne isecite na štanglice. Bajaderu možete preliti i belim fondanom napravljenim od prah šećera i malo vode.

Primjedbe