Brzi kolač sa jagodama



Brzi kolač sa jagodama


Brzi kolač sa jagodama ili bilo kojim sezonskim voćem. Višnje, trešnje, breskve, nektarine…jednako je fantastično ukusan!
Sastojci:150 gr plazma keksa ili bilo kojeg suvog, 1l mleka, 5 kašika šećera
3 pudinga od vanile, 125 gr maslaca, 200 ml slatke pavlake ( halta, hulala )
50 gr šećera u prahu, 700 – 800 gr jagoda ili bilo kojeg drugog voća, malo mleka za umakanje keksa, šlag za dekoraciju
Priprema:Razmutiti puding sa šećerom i malo hladnog mleka, a ostatak mleka ostaviti da provri.Kada provri zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, prekriti kesom ili folijom pa ostaviti da se ohladi.
Ulupati omekšali maslac sa šećerom u prahu.Maslacu dodati ohladjen i “razbijen” puding pa umutiti.Ulupati slatku pavlaku pa i nju dodati kremu i sve umutiti.Na dno posude 30 x 20 cm poslagati red keksa namočenog u mleko.
Preko staviti malo više od pola krema pa naseckati jagode, opet malo više od pola mere.Gusto ih slagati, da bude bogato.Preko opet staviti ostatak fila, polako kašikom po malo vaditi i raspoderiti preko jagoda, pa polako kašikom razvući.
Preko naseckati ostatak jagoda i sve prekriti ulupanim šlagom.Ostaviti da se dobro ohladi u frižider pa poslužiti.

Primjedbe