Tako ukusna i mekana sa super koricama : Švaler torta !
Potrebno
Za kore :
15 bjelanjaka
100g. sjeckanih oraha,
150 gr. kristal šećera,
3 kašike prezle,
1 kesica praška za pecivo,
Za kore :
15 bjelanjaka
100g. sjeckanih oraha,
150 gr. kristal šećera,
3 kašike prezle,
1 kesica praška za pecivo,
Za kremu :
15 žumanjaka
100gr šećera
2 pudinga od vanilije,
8 dcl. mlijeka,
100 gr šećera u prahu,
250 g. putera
15 žumanjaka
100gr šećera
2 pudinga od vanilije,
8 dcl. mlijeka,
100 gr šećera u prahu,
250 g. putera
Za dekoraciju :
2 kesice šlaga,
2 kesice šlaga,
Priprema
Za kore :
Umutiti bjelanca sa 15 kašika šećera u čvrst snijeg. Dodati prezle, sjeckane orahe i prašak za pecivo.
Ispeći 3 kore u dobro nauljenom i pobrašnjenom kalupu za tortu.peći na 180 stepeni nekih 10 -15 min .zavisno od rerne .
Za kore :
Umutiti bjelanca sa 15 kašika šećera u čvrst snijeg. Dodati prezle, sjeckane orahe i prašak za pecivo.
Ispeći 3 kore u dobro nauljenom i pobrašnjenom kalupu za tortu.peći na 180 stepeni nekih 10 -15 min .zavisno od rerne .
Za kremu :
Kuhati na pari ulupana žumanca sa 150g kristal šećera i ohladiti.
U 7dcl mlijeka skuhati puding razmućen u malo hladnog mlijeka. Ohladiti.
Umutiti puter sa šećerom u prahu, pa masu sjediniti sa pudingom i kremom od žumanaca.
Filovati kore.
Cijelu tortu premazati ulupanim šlagom.
Kuhati na pari ulupana žumanca sa 150g kristal šećera i ohladiti.
U 7dcl mlijeka skuhati puding razmućen u malo hladnog mlijeka. Ohladiti.
Umutiti puter sa šećerom u prahu, pa masu sjediniti sa pudingom i kremom od žumanaca.
Filovati kore.
Cijelu tortu premazati ulupanim šlagom.
Ohladite u frižderu pa poslužite .
Prijatno!
ⓒBalkanKlik
Primjedbe
Objavi komentar