STARI RECEPT ZA HURMAŠICE: Najukusnije su baš ovakve
Lep topljeni kolac mekan,mogu ga jesti i bebe,pravi se na brdu (to su koristile nase bake kad su tkale),moze i na rendi (na onim sitnim kockicama).
Sastojci
1 | limun |
250 g | margarina |
prasak | za pecivo |
2 | jaja |
1 kesica | vanil secera |
600-800 g | brasna |
15 kom. | ociscenih oraha |
1 kg | secera |
1 l | vode |
Postupak pripreme
- Margarin i jaja dobro umutiti.
- Prasak za pecivo prosejati zajedno sa brasnom i postepeno dodavati umucenim jajima.
- Testo ne sme biti tvrdo treba da je mekse i mesi se rukom da se lepo odvaja od vanglice u kojoj smo mesili.
- Od ruku praviti kuglice malo vece od krunog oraha i jednu po jednu rastanjiti na brdu da bude jajastog oblika a na sredinu staviti po jednu polovinu oraha(moze i bez,ako dajemo maloj deci).
- Sa obe strane savijati kao rolat prema sredini i staviti u nepodmazan pleh i peci na srednjoj temperaturi da budu zute,ali ne mnogo.
- Pre nego ih stavimo peci,skuvati sirup od secera,vode i vanil secera malo redje nego za slatko i na kraju dodati kolutove limuna pa ohladiti.
- Vruce kolace preliti sa hladnim sirupom. Prijatno.
Primjedbe
Objavi komentar