STARI RECEPT ZA HURMAŠICE: Najukusnije su baš ovakve


STARI RECEPT ZA HURMAŠICE: Najukusnije su baš ovakve


Lep topljeni kolac mekan,mogu ga jesti i bebe,pravi se na brdu (to su koristile nase bake kad su tkale),moze i na rendi (na onim sitnim kockicama).

Sastojci

1limun
250 gmargarina
prasakza pecivo
2jaja
1 kesicavanil secera
600-800 gbrasna
15 kom.ociscenih oraha
1 kgsecera
1 lvode

Postupak pripreme

  1. Margarin i jaja dobro umutiti.
  2. Prasak za pecivo prosejati zajedno sa brasnom i postepeno dodavati umucenim jajima.
  3. Testo ne sme biti tvrdo treba da je mekse i mesi se rukom da se lepo odvaja od vanglice u kojoj smo mesili.
  4. Od ruku praviti kuglice malo vece od krunog oraha i jednu po jednu rastanjiti na brdu da bude jajastog oblika a na sredinu staviti po jednu polovinu oraha(moze i bez,ako dajemo maloj deci).
  5. Sa obe strane savijati kao rolat prema sredini i staviti u nepodmazan pleh i peci na srednjoj temperaturi da budu zute,ali ne mnogo.
  6. Pre nego ih stavimo peci,skuvati sirup od secera,vode i vanil secera malo redje nego za slatko i na kraju dodati kolutove limuna pa ohladiti.
  7. Vruce kolace preliti sa hladnim sirupom. Prijatno.


Primjedbe