Recept za najbolje ledene kocke-Ukusan recept



Recept za najbolje ledene kocke


Sastojci
Biskvit
    – 7 bjelanjaka
    – 7 žlica šećera u prahu
    – 7 žlica brašna
    – prstohvat soli
    – 120 ml mlakog mlijeka
Krema prva
    – 7 žutanjaka
    – 7 žlica šećera
    – 5 žlica škrobnog brašna
    – 750 ml mlijeka
    – 250 gr margarina za kreme
Krema druga
    – 2 vrećice šlag pjene
    – 250 ml mlijeka
Priprema
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg. U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati. Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm. Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko. Biskvit ohladiti. Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu. Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro izmiksati da bude skroz glatka.
Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Na kraju umutiti šlag i premazati kolač. Prije posluživanja kolač dobro ohladiti.
ⓒBalkanKlik

Primjedbe