Jednostavni kolač s narančom i
čokoladom
Naranča i čokolada! To je jedna od onih izvanvremenskih savršenih kombinacija koje se uvijek skladno nadopunjuju i s kojima nikako ne možete pogriješiti. Dokazuje to i ovaj izvrsni jednostavni kolač s narančom i čokoladom koji uvijek rado pravimo.
Riječ je o jako ukusnom biskvitnom kolaču s dva sloja – svijetlim s okusom naranče, te tamnim slojem od čokolade. No trik je u tome da je smjesa zapravo identična, jedino što smo u drugu polovicu dodali otopljenu čokoladu, tako da se sam kolač pravi brzo i jednostavno. Za samu pripremu prije pečenja neće vam trebati više od desetak minuta!
JEDNOSTAVNI KOLAČ S NARANČOM I ČOKOLADOM – DVA LIJEPA I MIRIŠLJAVA SLOJA
Dok se radi ovaj kolač ne gubi se vrijeme, pa se otapanje čokolade i njeno stavljanje u drugi dio smjese radi dok se prvih desetak minuta peče svijetli sloj. Time se štedi vrijeme, ali i postiže lijep i pravilan prijelaz između dva sloja budući da će se svijetli sloj dovoljno skrutnuti prije stavljanja tamnog sloja.
Ovaj jednostavni kolač s narančom i čokoladom iako je biskvitni nije nimalo suh, a istovremeno je iznimno aromatičan i mirišljav, pa će se dok ga pravite kuhinjom proširiti fini miris naranče i pečenog biskvita. To je baš ono što volimo, savršen izbor za kišni vikend kod kuće i uživanje pod dekicom u ovom odličnom, a istovremeno jednostavnom kolaču.
JEDNOSTAVNI KOLAČ S NARANČOM I ČOKOLADOM
PRIPREMA
KUHANJE
UKUPNO
Jednostavni kolač s narančom i čokoladom jako je ukusan biskvitni kolač s dva sloja koji uvijek rado pravimo.
Autor: Recepttura
Serves: 6
SASTOJCI
- • 3 jaja
- • 170 grama šećera
- • 200 grama oštrog brašna
- • 1 prašak za pecivo
- • 250 ml jogurta
- • 100 ml ulja
- • 1 naranča (kora i sok)
- • 100 grama čokolade za kuhanje
UPUTE
- Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
- Bjelanjcima dodati šećer te umutiti u gustu smjesu.
- Ubaciti žumanjke, te sve izmiješati.
- U smjesu dodati dio brašna i prašak za pecivo, izmiješati te dodati ostatak brašna.
- Dobro izmiješati.
- Uliti jogurt, izmiješati, te ulje i izmiješati ponovo.
- Naribati koricu od oprane naranče, razrezati je po pola te iscijediti sok.
- Dobro izmiksati smjesu da se u cijeloj smjesi osjeti aroma naranče.
- Namastiti kalup dimenzija 24x24 centimetra ili 20x30 centimetara, te ga pobrašniti.
- Isipati pola količine smjese u kalup te ga staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
- Dok se prvi dio kolača peče, na štednjaku treba otopiti čokoladu za kuhanje.
- Natrgati čokoladu na manje komadiće, i na laganoj vatri zagrijavati uz miješanje da se čokolada otopi.
- Otopljenu čokoladu sipati u ostatak smjese i dobro izmiješati.
- Nakon 10 minuta pečenja izvaditi kalup iz pećnice, preko svijetlog sloja oprezno nanijeti tamni sloj te staviti peći dodatnih 30 minuta.
- Kad se kolač malo prohladi, rezati komade i prije posluživanja ukrasiti kriškama naranče i komadićima čokolade.
ⓒBalkanKlik
Primjedbe
Objavi komentar