Recept dana: Karamel torta
Sastojci | Količina |
jaja | 15 |
mleko | 1 l + 2 dl |
puding od vanile | 3 |
margarin | 250 g |
crna čokolada | 100 g |
lešnik karamele | 200 g |
šlag | 400 g |
gustin | 2 kašike |
kristal šećer | oko 500 g |
Kako pripremiti
- 1. Umutiti 3 kore po 5 belanaca, 10 kašika sećera, 8 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brasna. Kore peći na 200°C 15 min.
- 2. Za fil umutiti 15 žumanaca sa 10 kašika sećera i skuvati na pari. U 1 l mleka skuvati 3 pudinga od vanile, 10 kašika šećera, 2 kašike gustina.
- 3. Ohlađen puding sjediniti sa ohlađenim filom od žumanaca pa dodati 250 g margarina. Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati 100 g otopljene crne čokolade.
- 4. U 2 dl mleka otopiti 200 g lešnik karamela i ostaviti da ključa 10 min. Tim karamelom prekriti sve 3 kore i ostaviti da se ohlade. Umutiti 400 g šlaga sa 400 ml vode.
- 5. Prvu koru premazati 1/3 fila od čokolade, pa 1/3 žutog fila, pa 1/3 šlaga. I tako redom. Celu tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.
- Uživajte u ljepotama ove torte!
- ⓒBalkanKlik
Primjedbe
Objavi komentar