Ovo je najslađi kolač na svijetu
Čokolada uvijek popravlja raspoloženje, a čokoladna torta će vam sigurno uljepšati dan.
Tražite recept za najslađu tortu? Donosimo vam recept koji će zadovoljiti i najistančanija nepca zaljubljenika u čokoladu. Pitate se zašto najbolja? Recept je jednostavan, sastojci su jeftini i vjerojatno uvijek dostupni u ormarima u kuhinji, a rezultata je izvrstan.
Potrebno vam je: 2 šalice brašna, 2 šalice šećera, 3/4 šalice kakaa u prahu, 2 žličice praška za pecivo, 1 1/2 žličice sode bikarbone, žličica soli, žličica instant kave, šalica mlijeka, 1/2 šalice ulja 2 jaja, 2 žličice ekstrakta vanilije i šalica kipuće vode.
Za čokoladnu glazuru: 1 1/2 šalice omekšalog maslaca, 1 šalica kakaa u prahu, 5 šalica šećera u prahu, 1/2 šalice mlijeka i 2 žličice ekstrakta vanilije.
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjava. U veliku zdjelu dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i instant kavu i sve dobro izmiješajte. Dodajte mlijeko, ulje, jaja i ekstrakt vanilije te izmiksajte na srednjoj jačini. Smanjite brzinu i polako dodajte kipuću vodu. Sve miksajte na najjačoj brzini 1-2 minute. Sjesu podijelite na dva jednaka dijela i izlijte u dva kalupa (oko 22 cm ) i pecite 30-35 minuta (dok čačkalica ne izađe čista). Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi 10 minuta. Dok se hladi napravite čokoladnu glazuru. Zajedno izmiksajte kakao i omekšali maslac dok se dobro ne sjedine. Postepeno dodajte šećer i mlijeko i miskajte. Na kraju jos dodajte ekstrakt vanilije. Ako je glazura previse suha dodajte još malo mlijeka, dok ne dostigne pravu konzistenciju. Ako vam se čini da je previše vodena, dodajte šećera u prahu. Tortu nadjenite i premažite glazurom i stavite na hlađenje.
Uživajte u ukusnom kolaču!
ⓒBalkanKlik
Primjedbe
Objavi komentar