Ovo je najslađa torta na svijetu!

Ovo je najslađi kolač na svijetu




Čokolada uvijek popravlja raspoloženje, a čokoladna torta će vam sigurno uljepšati dan.

Tražite recept za najslađu, najbolju tortu?  Donosimo vam receptkoji će zadovoljiti i najistančanija nepca zaljubljenika u čokoladu. Pitate se zašto najbolja? Recept je jednostavan, sastojci su jeftini i vjerojatno uvijek dostupni u ormarima u kuhinji, a rezultata je izvrstan.
Potrebno vam je:
  • 2 šalice brašna
  • 2 šalice šećera
  • 3/4 šalice kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 1/2 žličice sode bikarbone
  • žličica soli
  • žličica instant kave
  • šalica mlijeka
  • 1/2 šalice ulja
  • 2 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • šalica kipuće vode
Za čokoladnu glazuru:
  • 1 1/2 šalice omekšalog maslaca
  • 1 šalica kakaa u prahu
  • 5 šalica šećera u prahu
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjava. 
  2. U veliku zdjelu dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i instant kavu i sve dobro izmiješajte. 
  3. Dodajte mlijeko, ulje, jaja i ekstrakt vanilije te izmiksajte na srednjoj jačini. Smanjite brzinu i polako dodajte kipuću vodu. 
  4. Sve miksajte na najjačoj brzini 1-2 minute. 
  5. Sjesu podijelite na dva jednaka dijela i izlijte u dva kalupa (oko 22 cm ) i pecite 30-35 minuta (dok čačkalica ne izađe čista).
  6. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi 10 minuta. 
  7. Dok se hladi napravite čokoladnu glazuru. 
  8. Zajedno izmiksajte kakao i omekšali maslac dok se dobro ne sjedine. 
  9. Postepeno dodajte šećer i mlijeko i miskajte. Na kraju jos dodajte ekstrakt vanilije. 
  10. Ako je glazura previse suha dodajte još malo mlijeka, dok ne dostigne pravu konzistenciju. Ako vam se čini da je previše vodena, dodajte šećera u prahu. 
Tortu nadjenite i premažite glazurom i stavite na hlađenje. 
U slast!
BalkanKlik

Primjedbe