Najbolji recept za američke palačinke

Najbolji recept za američke palačinke

pixabay.com
                                                                          pixabay.com


Američke se palačinke od naših razlikuju ponajprije po debljini i veličini. Naime, kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a ona se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. 
Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope se u ustima. Javorov sirup može se zamijeniti medom, a popularne su i američke palačinke s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 paketić praška za pecivo 
- 1 kašikica soli 
- 1 kašika šećera 
- 250 ml mlijeka 
- 1 jaje 
- 3 kašike otopljenog maslaca 
                                                                                                   pixabay.com

Priprema:
U posudi najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U sredini napravite rupu pa dodajte mlijeko, jaje i otopljeni maslac. 
Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka ili brašna. 
Kockicom maslaca premažite zagrijanu tavu pa na njoj pecite manje i deblje palačinke. Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.

ⓒBalkanKlik

Primjedbe