Najbolji recept za američke palačinke
pixabay.comAmeričke se palačinke od naših razlikuju ponajprije po debljini i veličini. Naime, kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a ona se, klasično američki, preliju javorovim sirupom.
Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope se u ustima. Javorov sirup može se zamijeniti medom, a popularne su i američke palačinke s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 kašikica soli
- 1 kašika šećera
- 250 ml mlijeka
- 1 jaje
- 3 kašike otopljenog maslaca
pixabay.com
Priprema:
U posudi najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U sredini napravite rupu pa dodajte mlijeko, jaje i otopljeni maslac.
Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka ili brašna.
Kockicom maslaca premažite zagrijanu tavu pa na njoj pecite manje i deblje palačinke. Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.
ⓒBalkanKlik
Primjedbe
Objavi komentar